Чому не можна ходити до церкви під час місячних - істина божого слова в сучасному розумінні

Чому не можна ходити до церкви під час місячних?

Одвічне питання, з яким стикаються церковнослужителі та священики - чому не можна ходити до церкви під час місячних? Безперечно, кожна молода православна жінка, так чи інакше, задавалася цим питанням, не знаючи і не розуміючи, де криються витоки заборони на входження в храм під час менструацій.

Чому не можна ходити до церкви під час місячних - заборона або застереження?

За словами священика Костянтина, для розуміння цієї проблеми варто звернутися до Старого Заповіту, в якому зачіпаються теми чистоти і нечистоти людського тіла. Що саме за законами Біблії вважається грішним і нечистим? Старий Завіт свідчить, що до нечистотам відносять мертве тіло, деякі людські хвороби і якраз виділення зі статевих органів, як чоловіків, так і жінок. На перший погляд все зрозуміло, але насправді Біблійні писання набагато глибше і складніше, ніж здається неосвіченому людині.
Відповідь на питання, чому не можна ходити до церкви під час місячних полягає в тому, що людина, що живе в нечистоті повинен тактовно відсторонитися на час хвороби від Бога. За Старого Заповіту нечистоти тісно пов'язані зі смертю, а адже кровотечі і хвороби досить явно нагадують нам про смертність людей і всіх живих істот на землі.

Новий Завіт - істина в Ісусі

Церковні куполаДавайте заглянемо в Новий Завіт, де Ісус Христос цілком переосмислює дану проблему. По суті, Спаситель являє собою втілення Життя і кожна людина, яка наближається до Бога, навіть якщо помре - знайде життя вічне. А з цим висловлюванням пропадає осмисленість і важливість якої людської нечистоти.
Згадаймо, що згідно з Євангелієм, одна жінка, яка страждає від кровотеч, в таємниці доторкнулась до одежі Ісуса і була зцілена зі словами: «Віра твоя спасла тебе». За словами апостола Павла: «Усяке Боже творіння є добре, і немає нічого негожого, якщо це приймати з вдячністю, бо освітлено молитвою і словом Божим». У цій цитаті в першу чергу йдеться про харчову нечистоті, тобто про те, що на землі немає продуктів, створених Всевишнім, які б вважалися нечистими. Про те, чому не можна ходити до церкви під час місячних там не сказано, але судячи з логікою апостола Павла, жіноча менструація є процесом, створеним Богом і це цілком і природно і не негідне.

Чому не можна ходити до церкви під час місячних - забобони або страх перед Карою Божою

Можливо, коріння цієї заборони і відповідь на питання, чому не можна ходити до церкви під час місячних криються в вікових традиціях, коли багато жили за законами Старого Завіту або просто перестрахувалися «про всяк випадок». Інші ж, навпаки, входили в Будинок Господа під час менструації, служили літургію і причащалися. Ніхто не дорікав і не відлучав їх - у стародавніх церковних писаннях не згадано ні один подібний випадок.
Виходить, що жінка під час менструацій має право на входження до церкви, так як шлюб, дітонародження і місячне кровотеча не бридко перед Богом. Все це створив Бог, а те, що створив Спаситель - чисто і свято. На підтвердження цих думок також можна навести слова Григорія Двоєслова, який говорить, що не можна забороняти жінкам входити в храм під час менструацій, так як вона не може це виправити, тобто не винна перед Богом. Він також згадує у своєму зверненні зцілення кровоточить жінки, яка торкнулася Ісуса і була зцілена.

Від Святого Причастя до сповіді - вхід до Будинку Бога відкритий для всіх!

Дівчина в церквіЩо ж стосується Причастя, то і тут багато церковнослужителі виступають проти заборони. Природно, питання про те, чому не можна ходити до церкви під час місячних, стосується індивідуально кожній православній. Адже якщо жінка за власним переконанням і вшанування не входить в храм в ці дні - це заслуговує поваги і похвали. Так що як ми бачимо, заборона на відвідування церкви під час менструації не настільки категоричний і суворий, як здається багатьом сучасним дівчатам. У будь-який день жінці можна відвідувати храм - єдине, на що накладено заборону: не можна доторкатися до ікон, Євангеліє і бути присутнім при таїнствах. Але ця заборона стосується не тільки жінок. Наприклад, якщо служитель церкви поранить ненавмисно руку, то він також не повинен чіпати і торкатися до святинь.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » » Чому не можна ходити до церкви під час місячних - істина божого слова в сучасному розумінні